Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bräckt skinka med örtpotatis

Bräckt skinka med örtpotatis är ett fräscht och smakrikt alternativ till lunch eller middag. Den bräckta skinkan serveras med färskpotatis som smakar ljuvligt gott av örter som dragon, persilja och timjan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa, halvera ev och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt rinna och ånga av.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Rör i mjölet och späd med mjölken. Låt koka under omrörning ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rör i örterna och den kokta potatisen. Bräck skinkan hastigt i en torr, het stekpanna.
  4. Servera skinkan med örtpotatis och körsbärstomater.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g färskpotatis
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl örter tex dragon, persilja, timjan
  • 200 g rökt skinka i tunna skivor
Lägg till i inköpslistan