Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Äppelfylld kassler

Kassler i ugn är mångas favorit. Detta recept är på en annorlunda variant där du fyller kassler med lök och äpple. Servera till vardag eller fest tillsammans med bakad potatis och en fräsch sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och hacka äpplen. Fräs lök och äpple glansigt i oljan. Låt svalna.
  3. Skär en djup ficka i en bit kassler, längs med. Stoppa fickan full med äppelfyllningen. Fäst ev med trästickor så att kasslern ser hel ut. Lägg den på ett ugnssäkert fat.
  4. Blanda honung, pressad saft av apelsin och malen ingefära. Häll blandningen över kasslern. Ställ in fatet i ca 20 minuter.
  5. Servera kasslern skuren i skivor med bakad potatis och en sallad på isbergssallad och skivad apelsin och ev resterande äppelfyllning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten gul lök
  • 2 äpplen
  • 1/2 msk olja
  • 600 g kassler
  • 2 msk honung
  • 1 msk pressad apelsin
  • 1 tsk malen ingefära
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?