Bowl med matvete och långbakad karré

En mättande varm bowl där kokt matvete serveras med långbakad karré som marinerats med en söt och salt glaze. Dessutom: krispig gurka, friska sockerärtor och fräsch lime!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Ingredienser
4 portioner
3 dl matvete
150 g sockerärtor
1/2 gurka
Långbakad karré
2 msk tomatpuré
3 msk dijonsenap
3/4 dl rörsocker
1 tsk salt
1/2 dl kokande vatten
ca 500 g benfri skivad fläskkarré
1 dl koriander
1/2 dl cashewnötter
Till servering
limeklyftor
koriander
Gör så här
01:30:00
00:00:30
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fläskkarrén ( svensk, köpt på ICA)smakade väldigt mycket gris. Vad beror det på? Har grisen varit stressad? Det förtog mycket av smaken. Matvete var ganska smaklöst!
Lisbeth
2025-05-31Det går inte att ena stunden skriva skivade fläskkarréskivor och andra stunden hel karré som skivas efter stek och grillning. Hur ska det vara undrar säkert många
Marianne
2023-04-26Hej Marianne! Jag hittar inte var det står att det är hel karré. I detta recept har vi valt skivad karré som bakas i ugnen och vid servering skivar man köttet i mindre bitar och serverar med övriga ingredienser i protionsskålar. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2023-04-27Supergott. Jag kokade ihop såsen då den blev väl rinnig i ugnen. Första gången hade jag ingen tomatpuré utan använde ketchup. Det funkade jättebra. Bra mat att förbereda och det går ju att använda de grönsaker som finns hemma.
Ingrid
2021-07-31