Bowl med matvete och långbakad karré

En mättande varm bowl där kokt matvete serveras med långbakad karré som marinerats med en söt och salt glaze. Dessutom: krispig gurka, friska sockerärtor och fräsch lime!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Ingredienser
4 portioner
3 dl matvete
150 g sockerärtor
1/2 gurka
Långbakad karré
2 msk tomatpuré
3 msk dijonsenap
3/4 dl rörsocker
1 tsk salt
1/2 dl kokande vatten
ca 500 g benfri skivad fläskkarré
1 dl koriander
1/2 dl cashewnötter
Till servering
limeklyftor
koriander
Gör så här
01:30:00
00:00:30
Har du lagat receptet?
Kommentarer
12 stFläskkarrén ( svensk, köpt på ICA)smakade väldigt mycket gris. Vad beror det på? Har grisen varit stressad? Det förtog mycket av smaken. Matvete var ganska smaklöst!
Lisbeth
Det går inte att ena stunden skriva skivade fläskkarréskivor och andra stunden hel karré som skivas efter stek och grillning. Hur ska det vara undrar säkert många
Marianne
Hej Marianne! Jag hittar inte var det står att det är hel karré. I detta recept har vi valt skivad karré som bakas i ugnen och vid servering skivar man köttet i mindre bitar och serverar med övriga ingredienser i protionsskålar. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Supergott. Jag kokade ihop såsen då den blev väl rinnig i ugnen. Första gången hade jag ingen tomatpuré utan använde ketchup. Det funkade jättebra. Bra mat att förbereda och det går ju att använda de grönsaker som finns hemma.
Ingrid