Bovetevåffla med crème fraiche och löjrom

Betyg 4.4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Bovetevåffla med crème fraiche och löjrom

Kan våfflor med löjrom vara den godaste förrätten någonsin? Crème fraiche, finhackad rödlök, dill och löjrom är ju en magisk kombination som gör sig utmärkt ovanpå ett frasigt våffelhjärta. Vackert, gott och omtänksamt. Tips: löjrommen kan bytas ut mot stenbitsrom eller tångcaviar.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Bovetevåffla med crème fraiche och löjrom

Ingredienser

4 portioner

Våfflor

75 g smör
1 dl mjölk
1 dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
1 ägg
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl kallt vatten

Topping

1 rödlök
2 dl crème fraiche
80 g löjrom
nymalen svartpeppar
dillvippor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Utgick från våffelreceptet, så jag använde keso och frukt som topping eftersom det var till brunch. Gjorde dem glutenfria genom att byta ut vetemjöl mot durramjöl. Sedan tillsatte jag en tsk stevia. Superfrasiga och goda!

    Annelie

  • Testa att mixa ner ett hekto färsk spenat i stället för vattnat för att få gröna våfflor-snyggt mot laxen

    Rutger

Näringsvärde per portion

Energi1959 KJ / 468 kCal
Fett36 g
Salt0.88 g
Kolhydrater25 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Kokosvåfflor
    Betyg 2.5 av 5.89 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Raggmunkar i våffeljärn
    Betyg 4.5 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Croffles - Croissantvåfflor
    Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Parmesanvåffla med löjrom
    Betyg 4.5 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Belgiska chokladvåfflor
    Betyg 4.1 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad