Bovetelimpa med aprikoser & frön

Ett fantastiskt recept på bovetelimpa med aprikoser och frön som passar utmärkt att servera med tapenade. Du gör brödet av bland annat linfrö, solrosfrö, pumpakärnor, bikarbonat, äpple och yoghurt. Nyttigt och underbart!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Ingredienser
1 bröd
4 dl dinkelmjöl eller vetemjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1/2 dl hela linfrön
1 dl solrosfrön (naturella)
1 dl pumpakärnor (naturella)
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt (ev havssalt)
1 äpple
1 dl torkade aprikoser
1/2 dl honung
4 1/2 dl naturell yoghurt (gärna ekologisk)
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stHar bakat brödet många gånger. Blir alltid omtyckt och recept önskas. Har efter hand bytt ut aprikoserna till torkade tranbär + adderat lite hasselnötter och valnötter. Väldigt gott
Annika
Fantastiskt bör, Gott och saftigt. Blev succée på bruchen.
Hans
Jag tyckte att brödet var för salt, nästa gång blir det bara 1 tsk, annars väldigt lättbakat.
Eva
Enkelt recept på ett bröd som är jätte gott!!! Jag gör ofta dubbel sats så jag kan ge bort ett bröd.
Carina
Ett bröd som mina barn gillar väldigt mycket. Kanske borde finnas någon info om att solrosfrön blir gröna när man bakar med bikarbonat. Trodde att det var något fel när det hände efter 1:a gången jag bakade detta bröd.
Rosemary
Gjorde brödet glutenfritt genom att byta ut vetemjölet mot glutenfri fin mjölmix och havregrynen mot Sempers rena havregryn. Blev jättelyckat!
Cecilia
världens godaste bröd,och lätt att göra.
Maritta
Detta bröd är lätt att göra, smakar gudomligt. Min tonårsdotter sa -Mamma va är det som luktar så gott. Vi fikade på det nybakat med lite medelhavssalt, det smakade himmelskt.
Susanne
Ett fantastiskt gott och lättbakat bröd. Brödet gott att äta utan pålägg. Ett recept som blir en favorit hos mig.
Ingrid