Bönsoppa med skinkchips och citronbröd

1
0
Bönsoppa med skinkchips och citronbröd

Ett utsökt recept på bönsoppa med lyxiga skinkchips och citronbröd. Du använder bland annat lufttorkad skinka, vitlök, cannellinibönor, ciabattabröd, cream cheese, citron och ruccola. Vardagslyx!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2011

Bönsoppa med skinkchips och citronbröd

Ingredienser

4 portioner
ca 80 g lufttorkad skinka
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 burkar kokta cannelliniböna (à ca 400 g)
1 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar

Citronbröd

4 ciabattabröd
100 g cream cheese
finrivet skal av 1/2 citron
1/2 msk pressad citronjuice
1/2 påse rucola (à ca 60 g)
salt och peppar

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: ersätt cream cheese med mjölkfritt alternativ, t ex Tofuline creamy spread (innehåller soja).
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.

Gör så här

Tips

Skär gärna bröden i skivor, pensla med lite olivolja och rosta i en torr, het stekpanna. Låt svalna något och bre sedan på citronfärskosten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2764 KJ / 664 kCal
Fett 162 g
Kolhydrater 961 g
Protein 333 g
Läs mer om näringsvärden