Bönsoppa med skinkchips och citronbröd
Ett utsökt recept på bönsoppa med lyxiga skinkchips och citronbröd. Du använder bland annat lufttorkad skinka, vitlök, cannellinibönor, ciabattabröd, cream cheese, citron och ruccola. Vardagslyx!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2011
Ingredienser
4 portioner
ca 80 g lufttorkad skinka
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 burkar kokta cannelliniböna (à ca 400 g)
1 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt
peppar
Citronbröd
4 ciabattabröd
100 g cream cheese
finrivet skal av 1/2 citron
1/2 msk pressad citronjuice
1/2 påse rucola (à ca 60 g)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2764 KJ / 664 kCal
Fett16.2 g
Kolhydrater96.1 g
Protein33.3 g
Kommentarer