Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Bönsoppa med skinkchips och citronbröd

Ett utsökt recept på bönsoppa med lyxiga skinkchips och citronbröd. Du använder bland annat lufttorkad skinka, vitlök, cannellinibönor, ciabattabröd, cream cheese, citron och ruccola. Vardagslyx!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg ut skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Sätt mitt i ugnen 5–6 minuter. Låt svalna på hushållspapper.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av i ett durkslag.
  4. Fräs lök och vitlök i oljan ca 2 minuter i en stor kastrull utan att det tar färg. Tillsätt bönor, rosmarin och buljong. Koka upp och låt koka under lock ca 10 minuter. Mixa slätt med stavmixer direkt i kastrullen eller i matberedare. Red med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Låt koka ca 2 minuter. Smaka av med peppar.
  5. Citronbröd: Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Blanda under tiden cream cheese med citronskal och pressad citronjuice. Smaka av med salt och peppar. Låt bröden svalna något. Dela dem. Bred på färskosten och lägg på ruccola.
  6. Toppa soppan med skinkchips och servera med citronbröd.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: ersätt cream cheese med mjölkfritt alternativ, t ex Tofuline creamy spread (innehåller soja).
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.

Tips

Skär gärna bröden i skivor, pensla med lite olivolja och rosta i en torr, het stekpanna. Låt svalna något och bre sedan på citronfärskosten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 80 g lufttorkad skinka
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 burkar kokta cannelliniböna (à ca 400 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • salt och peppar
Citronbröd
  • 4 ciabattabröd
  • 100 g cream cheese
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 msk pressad citronjuice
  • 1/2 påse ruccola (à ca 60 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2764 kJ / 664 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer