Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bönröra afrikan

Om du har bråttom passar denna snabba bönröra Afrikan utmärkt. Den speciella smaken får du av koriander, spiskummin, kajennpeppar och söt banan som kontrasterar fint med de milda bönorna. Servera bönröran med couscous och kanske en klick yoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en traktörpanna. Skölj och skär squashen i bitar. Låt fräsa med i pannan någon min. Tillsätt koriander, spiskummin, salt och kajennpeppar. Häll på buljongen. Låt puttra ca 5 min.
  2. Skölj av bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Skala och skiva bananen. Vänd ner bönor och banan i pannan. Låt allt bli varmt.
  3. Servera bönröran med couscous. En klick yoghurt passar bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 squash (à ca 250 g)
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm kajennpeppar
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 burkar bönor (à 400 g)
  • 2 bananer
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?