Bönpasta med rödbetspesto och hasselnötter

Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Bönpasta med rödbetspesto och hasselnötter

Har du testat att göra pesto på rödbetor? Resultatet blir en rosa, krämig röra med smak av rödbetor, hasselnötter och parmesan. Servera tillsammans med bönpasta, rucola och äppelskivor.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Bönpasta med rödbetspesto och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner

Rödbetspesto

ca 250 g stora kokta rödbetor (250 g motsvarar ca 2 -3 stora betor)
3 msk skalade hasselnötter (+ ev extra till servering)
4 msk riven parmesan eller annan lagrad ost
1 riven vitlöksklyfta
2 msk neutral rapsolja
1 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 färska rödbetor
2 äpplen
4 port bönpasta (gärna spaghetti, 4 port motsvarar ca 280 g)
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Hur länge håller rödbetspeston i kylen?

    Malin

    Hej ! Ca 1 vecka skulle jag säga. Hälsningar Leif

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Rödbetssallad med halloumitärningar
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Broccolipesto med hasselnötter
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad