Bönlasagne med spenat & färskost

Betyg 3.6 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Bönlasagne med spenat & färskost

Spenat och färskost sätter smak på den här supergoda lasagnen som dessutom är glutenfri. Bönlasagne har ett högt proteininnehåll och är rik på fiber så den mättar bra. Servera med en sallad gjord på körsbärstomater, gurka och salladsmix.

Bönlasagne med spenat & färskost

Ingredienser

4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 msk olivolja (+ extra till formen)
250 g färsk spenat
salt
peppar
7 dl vatten
1 1/2 grönsaksbuljongtärning
200 g färskost
rivet skal av 1/2 citron
1 msk majsstärkelse
1 paket bönlasagneplattor (à 120 g)
1 - 2 dl riven ost
ev körsbärstomater

Till servering

valfri sallad

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Denna kommer jag aldrig försöka mig på igen. Trots minst 4 ggr gånger så mycket maizenamjöl så blev såsen ändå inte krämig. Jag gav till slut upp o stekte tunna pannkakor till middag. Spenaten o löken var gott till pannkakorna. 😄

    Magnus

  • Nä, detta var ingen hit! Bönlasagneplattorna var, sim någon annan skrev, svåra att jobba med. Om jag gör något liknande i framtiden så blir det ingen citron, för surt enligt min smak. Mer spenat, i med tomaterna i lasagnen, lite bättre kryddning och smula i fetaost så det blir lite smak på lasagnen för, enligt min smak, så behövs det.

    Carina

  • Väldigt vattning sås trots 3 gånger så mycket maizena som i receptet! Jag la till mycket mer spenat, och hade i citronsaft i ostsåsen. Smaken blev god! Kommer göra den igen men med mycket mindre vatten!

    Anna

  • Bönplattorna suger inte upp vätskan som dem vanliga lasagne plattorna gör och därför blir det vattnig. Jag fick klagomål att lasagnen blev vattning. Nästa gång kommer jag att köra med tjockare sås eller testar annat produkt... bönplattorna var absolut inte lätt att jobba med heller.

    Janos

  • Hej Camilla, rankningen (stjärnorna) i recepten är ni kunder som klickar i för att betygssätta recepten. Som det står i receptet så är detta ett samarbete med Risenta, så receptet kommer från dem. Vad tråkigt att du tycker det blev för vattnigt, använde du fryst eller färsk spenat? Naturligtvis kan man öka upp mängden spenat om man vill det eller tillsätta rökt lax som det står i tipset. Hälsningar Ulrika

    Ica-köket

  • Jag har aldrig sett en ranking som denna. Luktar som "produktplacering" att ICA ställer upp. Nu till receptets propotioner. För mycket vätska, dubbelt så mycket spenat hade varit mer rimligt. och såsen smakade surt.

    Camilla

  • Blev riktigt gott och kändes fräsch att äta. La tomaterna i själva lasangen istället för att ha dem på sidan och det funkade utmärkt.

    Ida

Testa liknande recept

  • Kikärtsbollar i pitabröd
    Betyg 3.2 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ljummen sallad med tomatbönor
    Betyg 4.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kikärtsbollar med rostad blomkål
    Betyg 4.2 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad