Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Böngryta med stekt bogfläsk

Böngryta med stekt bogfläsk är en mättande och god vardagsmiddag med perfekt sälta. Böngrytan smaksätts med persilja, salt och honung innan den serveras med det nystekta bogfläsket och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Skölj, snoppa och halvera eventuellt gröna bönor. Fräs lök och bönor i margarin eller smör i en gryta.
  2. Tillsätt tomatpuré och häll över vattnet. Låt puttra ca 5 min.
  3. Låt de röda bönorna rinna av. Blanda bönorna i grytan. Smaka av med vinäger, honung, salt och peppar.
  4. Strö över lite hackad persilja. Stek bogfläsket i margarin eller smör. Servera fläsket nystekt med böngrytan och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skivat, rimmat bogfläsk
  • 1 1/2 msk smör eller margarin
  • 1 gul lök
  • 250 g gröna bönor
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 1 burk röda bönor (à 400 g)
  • 1/2 msk vinäger
  • 1/2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • hackad persilja
  • 1 bröd t ex baguette
Lägg till i inköpslistan