Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Böndip

Smakrik och god dipp på bland annat bruna bönor, koriander, härlig cheddarost och chilifrukter. Böndippen tillagas i mixer och passar både till buffébordet och vardagsmiddagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg bönorna över natten. Koka bönorna i saltat vatten under lock tills de är ordentligt mjuka.
  2. Häll av vattnet men spara lite till spädning.
  3. Mixa de avsvalnade bönorna med chilifrukten, koriander och ost. Tillsätt oljan och späd med kokvatten om dippen blir för fast.
  4. Pressa i vitlöken. Smaka av med salt om det behövs.

Tips

Obs! Kör inte dippen för länge i mixern efter det att osten är tillsatt eftersom den då lätt blir seg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 400 g bruna bönor (eller pintobönor)
  • salt
  • 1 1/2 l vatten
  • 1 röd chilifrukt
  • 1/2 kruka färsk koriander
  • 2 dl riven stark ost (t ex cheddar eller prästost)
  • 2 dl olja
  • 2 vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan