Bondbröd med pumpakärnor

Ett delikat recept på bondbröd med pumpakärnor som är utsökt att servera till middagen. Du gör brödet av bland annat jäst, rågsikt, vetemjöl, olivolja och pumpakärnor. Brödet blir stiligt med de mörka kärnorna.

Gör så här
00:05:00
01:00:00
00:05:00
00:30:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
15 stJag tycker att brödet inte smakade så mycket. Ökade därför mängder salt till 3 teskedar och det blev så mycket bättre! 😋
Jonas
Varför ska oljan o pumpakärnor blandas i efter jäsning? Vad är vitsen med det?
Helene
Jag har bakat det här brödet många gånger. Jag följer receptet till punkt och pricka och det blir alltid lika bra. Det är lite kladdigt att baka ut så jag mjölar bakbord och händer ordentligt när jag ska sno det. Riktigt gott och lättbakat.
Åsa
Har bakat det här brödet många gånger. Följer receptet till punkt och pricka och det blir alltid lika bra. Der är lite kladdigt att baka ut så jag mjölarhänderochbakbordordentligt när jag snor det. .
Åsa
250grader i 25 minuter bränner sönder detta bröd, precis som andra är inne på. Tror ni får kolla upp termostaten på er ugn…
Philip
Hej Philip! Vi anger ugn med över- och undervärme, ej varmluftsugn. Har man varmluftsugn behöver man sänka värmen och/eller tiden. Här står också att brödet ska vara i nedre delen av ugnen. Hoppas ni lyckas bättre nu! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Ska man ha under och övervärme i ugnen eller ska man ha den på varmluft?
Amanda
Hej Amanda! Alla våra recept är skrivna för över- och undervärme om inget annat anges. Lycka till med brödbaket. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Ska det verkligen vara 250 grader? Hade det men tog ut brödet 8-10 min tidigare
Birgitta
Hej Birgitta! Ja, det ska vara 250°C och som bekant, alla ugnar är olika så det är jättebra att du hade koll på brödet i ugnen och tog ut brödet när det såg ut att vara klart. Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina
ICA-köket
Jag har bakat frallorna i flera år nu, lika goda varje gång. Har aldrig haft några problem med mjölet heller.
Christina
Varför jäser inte min deg? Har följt receptet till punkt och pricka... Vad gör jag för fel? Gäller alltså första jäsningen.
Sara
Hej Sara! Svårt att säga vad som gått fel hos dig... Men här är några tips på vad som kan blivit fel. Kan vara en dålig/gammal jäst. Det kan också vara så att degen står på en dragig och för kall plats. Att man inte arbetat degen tillräckligt länge innan den sätts på jäsning. Hoppas du lyckas bättre nästa gång! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Ganska lös deg, Riktigt gott.
Åsa