Bondbröd med pumpakärnor

Betyg 4 av 5.69 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Bondbröd med pumpakärnor

Ett delikat recept på bondbröd med pumpakärnor som är utsökt att servera till middagen. Du gör brödet av bland annat jäst, rågsikt, vetemjöl, olivolja och pumpakärnor. Brödet blir stiligt med de mörka kärnorna.

Bondbröd med pumpakärnor

Ingredienser

1 bröd
25 g jäst
5 dl kallt vatten
4 dl rågsikt
8 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 msk olivolja
2 dl pumpakärnor

Gör så här

00:05:00
01:00:00
00:05:00
00:30:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Jag tycker att brödet inte smakade så mycket. Ökade därför mängder salt till 3 teskedar och det blev så mycket bättre! 😋

    Jonas

  • Varför ska oljan o pumpakärnor blandas i efter jäsning? Vad är vitsen med det?

    Helene

  • Jag har bakat det här brödet många gånger. Jag följer receptet till punkt och pricka och det blir alltid lika bra. Det är lite kladdigt att baka ut så jag mjölar bakbord och händer ordentligt när jag ska sno det. Riktigt gott och lättbakat.

    Åsa

  • Har bakat det här brödet många gånger. Följer receptet till punkt och pricka och det blir alltid lika bra. Der är lite kladdigt att baka ut så jag mjölarhänderochbakbordordentligt när jag snor det. .

    Åsa

  • 250grader i 25 minuter bränner sönder detta bröd, precis som andra är inne på. Tror ni får kolla upp termostaten på er ugn…

    Philip

    Hej Philip! Vi anger ugn med över- och undervärme, ej varmluftsugn. Har man varmluftsugn behöver man sänka värmen och/eller tiden. Här står också att brödet ska vara i nedre delen av ugnen. Hoppas ni lyckas bättre nu! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Ska man ha under och övervärme i ugnen eller ska man ha den på varmluft?

    Amanda

    Hej Amanda! Alla våra recept är skrivna för över- och undervärme om inget annat anges. Lycka till med brödbaket. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Ska det verkligen vara 250 grader? Hade det men tog ut brödet 8-10 min tidigare

    Birgitta

    Hej Birgitta! Ja, det ska vara 250°C och som bekant, alla ugnar är olika så det är jättebra att du hade koll på brödet i ugnen och tog ut brödet när det såg ut att vara klart. Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Jag har bakat frallorna i flera år nu, lika goda varje gång. Har aldrig haft några problem med mjölet heller.

    Christina

  • Varför jäser inte min deg? Har följt receptet till punkt och pricka... Vad gör jag för fel? Gäller alltså första jäsningen.

    Sara

    Hej Sara! Svårt att säga vad som gått fel hos dig... Men här är några tips på vad som kan blivit fel. Kan vara en dålig/gammal jäst. Det kan också vara så att degen står på en dragig och för kall plats. Att man inte arbetat degen tillräckligt länge innan den sätts på jäsning. Hoppas du lyckas bättre nästa gång! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Ganska lös deg, Riktigt gott.

    Åsa

Testa liknande recept

  • Hembakat pitabröd
    Betyg 3.5 av 5.177 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pomeransbröd
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kumminkringlor
    Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marockanskt bröd
    Betyg 3.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rågbröd
    Betyg 3.9 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalljästa frallor
    Betyg 4 av 5.436 personer har röstat
    Receptet har 87 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad