Böncurry med raita

Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Böncurry med raita

Indisk maträtt med varma toner. Böncurryn med bland annat lök, zucchini och aubergine får mumsiga smaker av curry och gurkmeja. Med en yoghurtsås och kokt ris blir rätten komplett!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

Böncurry med raita

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 aubergine (à ca 400 g)
2 1/2 tomater
1 stor zucchini (à ca 400 g)
1 tsk currypulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk gurkmeja (ger fin gul färg)
grönsaksbuljong för ev spädning
2 dl kokta kokta bönor, t ex kidneybönor

Till servering

broccoli
kokt fullkornsris
raita (indisk yogurtsås)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Chorizostroganoff med gult ris
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mozzarellagratinerad aubergine med ajvaryoghurt
Betyg 4.1 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tikka masala med zucchini och champinjoner
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad aubergine med ost och oregano
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tortillarullar med rökt skinka
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönor med sting
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga