Böncurry med raita

Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Böncurry med raita

Indisk maträtt med varma toner. Böncurryn med bland annat lök, zucchini och aubergine får mumsiga smaker av curry och gurkmeja. Med en yoghurtsås och kokt ris blir rätten komplett!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

Böncurry med raita

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
1   aubergine (à ca 400 g)
2 1/2   tomater
1   stor zucchini (à ca 400 g)
1 tsk  currypulver
1 tsk  spiskummin
1/2 tsk  gurkmeja (ger fin gul färg)
grönsaksbuljong för ev spädning
2 dl  kokta kokta bönor, t ex kidneybönor

Till servering

broccoli
kokt fullkornsris
raita (indisk yogurtsås)

Gör så här

Tips

Här använder jag färdigköpta röda kidneybönor, eftersom burkbönorna är mycket snyggare än de man kokar själv. Men det går lika bra med vilken sorts bönor som helst.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Chorizostroganoff med gult ris
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mozzarellagratinerad aubergine med ajvaryoghurt
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spansk böncrème
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kycklingpastasallad i curryyoghurt
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Currykyckling med kikärter och purjolök
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mild lammcurry
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga