Böncurry med raita | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Böncurry med raita

Indisk maträtt med varma toner. Böncurryn med bland annat lök, zucchini och aubergine får mumsiga smaker av curry och gurkmeja. Med en yoghurtsås och kokt ris blir rätten komplett!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka lök och vitlök. Fräs i oljan utan att det tar färg.
  2. Tärna aubergine, tomater och zucchini och rör ner det i grytan. Tillsätt kryddorna. Låt alltsammans puttra på svag värme i 20 minuter.
  3. Späd grytan med vatten eller grönsaksbuljong om den verkar torr. Smaka av med ytterligare salt och peppar.
  4. Rör ner bönorna och ge det hela ett uppkok.
  5. Till servering: Servera med kokt broccoli, fullkornsris och yoghurtsåsen raita.

Tips

Här använder jag färdigköpta röda kidneybönor, eftersom burkbönorna är mycket snyggare än de man kokar själv. Men det går lika bra med vilken sorts bönor som helst.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 aubergine (à ca 400 g)
  • 2 1/2 tomater
  • 1 stor zucchini (à ca 400 g)
  • 1 tsk currypulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk gurkmeja (ger fin gul färg)
  • grönsaksbuljong för ev spädning
  • 2 dl kokta kokta bönor, t ex kidneybönor
Till servering
  • broccoli
  • kokt fullkornsris
  • raita (indisk yogurtsås)
Lägg till i inköpslistan