Bönbollar med syltad ingefära
Bönbollar med syltad ingefära är häpnadsväckande gott. Vitlök, ingefära och schalottenlök ger bönbollarna den goda smaken. Du rullar bollar av smeten, panerar i sesamfrön och grillar dem sedan.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007
Ingredienser
40 st
2 burkar svarta bönor (à 400 g)
1/2 dl syltad ingefära (1/2 dl motsvarar ca 70 g)
2 dl ströbröd
1 dl kvarg
2 ägg
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 dl sesamfrön
salt och peppar
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör mjölkproteinfri: använd tofu i stället för kvarg och ströbröd utan mjölk.
Gör så här
Receptet är avsett för 40 stycken bönbollar.
Tips
Om man ska grilla bollarna är det lättare att platta ut dem till små biffar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer