Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bönbollar med syltad ingefära

Bönbollar med syltad ingefära är häpnadsväckande gott. Vitlök, ingefära och schalottenlök ger bönbollarna den goda smaken. Du rullar bollar av smeten, panerar i sesamfrön och grillar dem sedan.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 40 stycken bönbollar.

  1. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa bönorna och ingefäran. Blanda med ströbröd, kvarg och ägg. Pressa i vitlöken.
  2. Skala och finhacka löken. Tillsätt den och rör till en jämn smet. Tillsätt 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
  3. Forma 40 bollar av smeten. Panera dem i sesamfrön. Grilla/stek bollarna runt om tills de har fått fin färg och blivit genomvarma. Sätt dem på spett.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för kvarg och ströbröd utan mjölk.

Tips

Om man ska grilla bollarna är det lättare att platta ut dem till små biffar.

Ingredienser

Portioner: 40 st
  • 2 burkar svarta bönor (à 400 g)
  • 1/2 dl syltad ingefära (1/2 dl motsvarar ca 70 g)
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl kvarg
  • 2 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl sesamfrön
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan