Bönbollar med syltad ingefära

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Bönbollar med syltad ingefära

Bönbollar med syltad ingefära är häpnadsväckande gott. Vitlök, ingefära och schalottenlök ger bönbollarna den goda smaken. Du rullar bollar av smeten, panerar i sesamfrön och grillar dem sedan.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Bönbollar med syltad ingefära

Ingredienser

40 st
2   burkar svarta bönor (à 400 g)
1/2 dl  syltad ingefära (1/2 dl motsvarar ca 70 g)
2 dl  ströbröd
1 dl  kvarg
2   ägg
2   vitlöksklyftor
2   schalottenlökar
1 dl  sesamfrön
salt och peppar

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för kvarg och ströbröd utan mjölk.

Gör så här

Receptet är avsett för 40 stycken bönbollar.

Tips

Om man ska grilla bollarna är det lättare att platta ut dem till små biffar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Böncrème
Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blåmusslor med vita bönor, vitlök och rosmarin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Svampnuggets i tortillas
Betyg 3.3 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chorizosoppa med ört- och vitlökstortilla
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pastasallad "Nicoise"
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokado- och bönsallad med fetaost
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga