Bohusländsk äggost med varma björnbär
![Bohusländsk äggost med varma björnbär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Traditionell efterrätt från Västkusten som svalkar på varma sommardagar. Ägg- och filmassan låter du stå i kylen över natten för att tjockna och rinna av. Servera den krämiga osten med varma björnbär och vispgrädde.
![Bohusländsk äggost med varma björnbär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl mjölk 3%
1/2 dl vispgrädde
5 ägg
1 1/2 dl filmjölk 3%
1/2 msk mjöl
3 msk socker
Rårörda björnbär
200 g frysta björnbär
50 g strösocker
Till servering
2 dl vispgrädde
För alla
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, grädde och fil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken och grädden mot havre- eller sojaprodukter, filmjölken mot Sour Supreme (innehåller soja). Servera med mjölkfri halvtinad och rörd vaniljglass.
Gör så här
Tips
Förstärk smaken på björnbären genom att tillsätta lite likör efter smak.
Har du lagat receptet?
Kommentarer