Bohusländsk äggost med varma björnbär

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Bohusländsk äggost med varma björnbär

Traditionell efterrätt från Västkusten som svalkar på varma sommardagar. Ägg- och filmassan låter du stå i kylen över natten för att tjockna och rinna av. Servera den krämiga osten med varma björnbär och vispgrädde.

Bohusländsk äggost med varma björnbär

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl  mjölk 3%
1/2 dl  vispgrädde
5   ägg
1 1/2 dl  filmjölk 3%
1/2 msk  mjöl
3 msk  socker

Rårörda björnbär

200 g  frysta björnbär
50 g  strösocker

Till servering

2 dl  vispgrädde

För alla

Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, grädde och fil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken och grädden mot havre- eller sojaprodukter, filmjölken mot Sour Supreme (innehåller soja). Servera med mjölkfri halvtinad och rörd vaniljglass.

Gör så här

Tips

Förstärk smaken på björnbären genom att tillsätta lite likör efter smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Äggost med björnbär
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rustikt bröd med tranbär
Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Filmjölkslimpa med banan
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjort smör
Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Björnbärssylt med gin
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Björnbärsmarmelad med lakrits
Betyg 4.5 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga