Bohusländsk äggost med varma björnbär

3
0
Bohusländsk äggost med varma björnbär

Traditionell efterrätt från Västkusten som svalkar på varma sommardagar. Ägg- och filmassan låter du stå i kylen över natten för att tjockna och rinna av. Servera den krämiga osten med varma björnbär och vispgrädde.

Bohusländsk äggost med varma björnbär

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl mjölk 3%
1/2 dl vispgrädde
5 ägg
1 1/2 dl filmjölk 3%
1/2 msk mjöl
3 msk socker

Rårörda björnbär

200 g frysta björnbär
50 g strösocker

Till servering

2 dl vispgrädde

För alla

Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, grädde och fil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken och grädden mot havre- eller sojaprodukter, filmjölken mot Sour Supreme (innehåller soja). Servera med mjölkfri halvtinad och rörd vaniljglass.

Gör så här

Tips

Förstärk smaken på björnbären genom att tillsätta lite likör efter smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer