Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Äggost med björnbär

Ett tjusigt recept på äggost med björnbär att servera till efterrätt och imponera på gästerna med. Du gör äggost av bland annat ägg, filmjölk och mjölk. Servera osten till dessert tillsammans med björnbär eller björnbärssylt.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm mjölken till 60°C.
  2. Vispa ihop äggen med filmjölken. Vispa ner landningen i den varma mjölken.
  3. Fortsätt att värma på medelvarm platta i 30-60 minuter tills den skär sig. Rör sakta då och då, det är viktigt att mjölken inte kokar.
  4. Ta kastrullen från värmen, låt svalna med lock på ca 20 minuter.
  5. Lägg en silduk/kökshandduk i ett durkslag (man kan också använda en form med små hål i, s k äggostform). Ös försiktigt upp ostmassan med en hålslev, lägg först ett lager ostmassa, strö sedan över lite av sockret. Upprepa detta tre gånger.
  6. Låt äggosten stå kallt några timmar tills all vassle runnit av. Stjälp upp äggosten och servera med björnbär eller björnbärssylt.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och filmjölk.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 liter mjölk (3%)
  • 6 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 1/2 dl socker
  • servera med t ex hallon, björnbär och björnbärssylt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?