Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Böckling på klassiskt vis

Böckling som serveras med krämig äggröra och en mild spenat- och lökmix blir extra god med lite riven muskot i. Klassiskt recept som är inte tar så lång tid att laga.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spenat: Tina spenaten och krama ur vattnet, gör små bollar och krama hårt. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs löken en kort stund i smör. Tillsätt spenaten under omrörning. Fräs tills den blivit varm. Krydda.
  3. Äggröra: Blanda ägg, grädde, salt och peppar. Häll smeten i en rostfri bunke eller liten kastrull. Ställ denna i en kastrull med sjudande vatten (vattenbad). Rör med en visp eller träslev tills äggsmeten är krämig.
  4. Lägg upp böcklingen på tallrik och strö ev över grovsalt. Servera med äggröran och spenaten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 böcklingar (à ca 100 g)
Spenat
  • 1 pkt fryst bladspenat (à ca 250 g)
  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • ev riven muskot
Äggröra
  • 6 ägg
  • 4 msk grädde
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer