Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Blueberry pancakes

Blueberry pancakes är fluffiga blåbärspannkakor som smakar ljuvligt gott. Pannkakorna är lättlagade och perfekta som lättare middag, brunch eller varför inte som mellanmål till barnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Rör ihop vetemjöl, bikarbonat, salt och socker. Dela äggen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa äggulorna.
  3. Vispa grundligt ihop mjölblandningen med filmjölken till en jämn smet. Blanda i omgångar ner ägggulorna och matoljan. Vänd till sist ner äggvitan.
  4. Grädda pannkakorna i en het oljad plättlagg. Före vändning, medan de fortfarande är lite rinniga på ovansidan, strö över lite blåbär.
  5. Vänd pannkakorna när den ostekta sidan börjar visa små "kratrar". Stek i omgångar och håll dem varma på ett ugnssäkert fat i ugnen.
  6.  Servera pannkakorna med knaperstekt bacon, tomat- eller apelsinjuice, gott kaffe och sist men inte minst generöst med lönnsirap. Till en riktig amerikansk brunch ska det också vara ägg - kokta, stekta eller som äggröra - tjocka toast och kanske även hash browns.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl filmjölk
  • 6 msk matolja + extra till stekning
  • 1 dl frysta blåbär
Lägg till i inköpslistan