Saftig kaka med blåbär och filmjölk
En mjuk kaka med blåbär är väl ändå en av sommarens bästa smaker. En lättbakad, saftig kaka med mycket smak av blåbär ger detta recept dig. Det är enkelt att röra ihop smeten, som innehåller både filmjölk och vaniljsocker för bästa smak, innan du gräddar din kaka i ugnen.
Ingredienser
8 bitar
matfett (till formen)
ströbröd (till formen)
75 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 1/2 dl filmjölk
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
100 g färska eller frysta blåbär
1 msk pärlsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi955 KJ / 228 kCal
Fett9 g
Salt0.7 g
Kolhydrater33 g
Protein3 g
Kommentarer
Fel grader? Ingen färg efter 25 minuter. Såg inte alls klar ut. Testar att höja till 225 hmmm
Siv
2024-09-27När jag gjorde blåbärskakan använde jag Amrikanska stora blåbär alla blåbär åkte ner i botten på kakan när den var klar. Var blåbären för tunga eftersom dom är stora.
Ingrid
2024-09-23Den såg inte klar ut efter ens 35 minuter. Kastade den.
Gina
2024-09-16