Saftig kaka med blåbär och filmjölk

En mjuk kaka med blåbär är väl ändå en av sommarens bästa smaker. En lättbakad, saftig kaka med mycket smak av blåbär ger detta recept dig. Det är enkelt att röra ihop smeten, som innehåller både filmjölk och vaniljsocker för bästa smak, innan du gräddar din kaka i ugnen.

Ingredienser
8 bitar
matfett (till formen)
ströbröd (till formen)
75 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 1/2 dl filmjölk
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
100 g färska eller frysta blåbär
1 msk pärlsocker
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och filmjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi955 KJ / 228 kCal
Fett9 g
Salt0.7 g
Kolhydrater33 g
Protein3 g
Kommentarer