Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Blomkålstimbal med rädissallad

Ett bra recept på blomkålstimbal med rädissallad. Du blandar kokt blomkål med ägg, crème fraiche och mjölk och gräddar i vattenbad tills timbalen stelnar. Servera till en sallad av rädisor, romansallad och vårlök smaksatt med en vinägrett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blomkålstimbal: Dela blomkålen i mindre buketter och koka dem lätt i saltat vatten. Häll av vattnet och låt blomkålen ånga av.
  3. Blanda ägg med crème fraiche och mjölk. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Vänd ner blomkålen och fyll upp i lätt smorda portionsformar som rymmer ca 1 1/2 dl.
  5. Grädda i vattenbad i ca 45 min eller tills timbalen har stelnat. Eller grädda i mikrovågsugnen på full effekt (max 800W) ca 5 min.
  6. Låt dem svalna, lossa från kanten och stjälp upp på tallrik med skivade rädisor, romansallad och skivad vårlök.
  7. Rör ihop en vinägrett av balsamvinäger, olja och kryddor och ringla över salladen.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt till laktosfri mjölkdryck och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till  imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot soja-, ris- eller havredbaserad dryck.

Ingredienser

Portioner: 2
Blomkålstimbal
  • 1/2 litet blomkålshuvud
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar
Rädissallad
  • 1 vårlök
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • romansallad
  • salt och peppar
  • 10 rädisor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?