Blomkålstimbal med rädissallad

Ett bra recept på blomkålstimbal med rädissallad. Du blandar kokt blomkål med ägg, crème fraiche och mjölk och gräddar i vattenbad tills timbalen stelnar. Servera till en sallad av rädisor, romansallad och salladslök smaksatt med en vinägrett.

Ingredienser
2 portioner
Blomkålstimbal
1/2 litet blomkålshuvud
1 ägg
1 äggula
1 dl mjölk
1 dl crème fraiche
salt och peppar
Rädissallad
1 salladslök
2 tsk balsamvinäger
1 msk olivolja
romansallad
salt och peppar
10 rädisor
För alla
Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt till laktosfri mjölkdryck och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot soja-, ris- eller havredbaserad dryck.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer