Blomkålsris med solrosfrön

Kål är riktig supermat! Byt riset mot blomkål nästa gång och riv fint, så har du i stället ett grönt ”blomkålsris”. Fräs blomkålsriset med solroskärnor, tillsätt gurkmeja för fin färg och avsluta med en generös näve hackad persilja. Mumsigt allround-tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi589 KJ / 140 kCal
Fett10 g
Salt1.84 g
Kolhydrater7 g
Protein5 g
Kommentarer
24 stMycket gott och snabbt och enkelt att tillaga 👍
Karin
Gjorde en superenkel variant med curry. Fräste lite gul lök i olja med curry, i med riven blomkål och toppade med koriander och smakade av med salt👌 Blev en perfekt lunch med ett grillat kycklinglår.
Jonas
Älskar detta! Idag tillsatte jag smörfrästa färska champinjoner. Blev super!😁
Doris
Utgick från proportionerna, men hade vitlök istf gul lök och bara salt o peppar samt persilja. Som sagt, kan nog varieras i det oändliga.
Eva
Gott! Tillsatte russin, kanelstång, kardemummakärnor och hel nejlika!
Ove
Gott! Jag är inte särskilt förtjust i blomkål, så allt som får det att smaka mindre som just blomkål är toppen. Funkade fint till en indisk gryta.
Maria
Det var en god middag med stekt korv/: Istället för ris eftersom vi äter lchf ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Barbro
Mycket gott!! Jag gör ofta detta recept, det passar till allt möjligt, bra ersättare till ris.
Karin
Jättegott!
Åsa
Jättegott! Påminner om den färdiga "cous cous"-wooken man kunde köpa i frysdisken för längesen (tror inte den finns kvar längre).
Cecilia