Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Blomkål i senapsdressing

En fantastiskt god och enkel senapsdressing som ger det lilla extra till blomkålen. Vinäger, olja och senap blandas samman. Blomkålen får sedan svepas in i de kryddiga smakerna av vinägretten och i ett regn av finhackad persilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela blomkålen i små buketter. Koka upp lättsaltat vatten och koka blomkålen tills den är så mjuk att en sticka går igenom - som potatis. Den får inte bli överkokt.
  2. Spola den med kallt vatten i en sil och låt den rinna av väl. Lägg den i en skål.
  3. Dressing: Blanda dressingen och slå över blomkålen.
  4. Låt den dra en stund före servering. Vänd runt i skålen och strö på persilja vid serveringen.

Tips

En liten skvätt mjölk i kokvattnet gör att blomkålen behåller sin vita färg bättre.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 blomkålshuvud
  • 3 msk finhackad persilja
Senapsdressing
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk vatten
  • 2 1/2 tsk ljus fransk senap
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?