Blodpudding med äppel- och lökfräs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Blodpudding med äppel- och lökfräs

Aptitlig blodpudding kryddad med ingefära och till en fruktig blandning av fräst lök, äpplen och bacon. Servera med en klick lingonsylt eller rårörda lingon.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Skär baconet i mindre bitar.
  2. Krydda blodpuddingen med ingefära på bägge sidor. Stek skivorna i smör i en stekpanna.
  3. Bryn lök och bacon i ca 2 minuter. Tillsätt äpplet och stek i ytterligare 1 minut. Servera blodpuddingen med äppel- och lökfräset och ev rårörda lingon eller lingonsylt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på blodpuddingen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1/2 gul lök
  • 1 litet äpple
  • 1/2 paket bacon (à 140 g)
  • 4 skivor blodpudding (à ca 50 g)
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 msk smör
  • nymalen svartpeppar
  • rårörda lingon eller lingonsylt till servering
Lägg till i inköpslistan