Blodpudding

Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Blodpudding

Har man en gång smakat på hemlagad blodpudding är det svårt att gå tillbaka till den vanliga snabbvarianten. Med härliga smaker av äpple, rimmat fläsk och nejlika blir denna husmansklassiker en riktig nostalgitripp till 1950-talets svenska kök.

Blodpudding

Ingredienser

6 portioner
1 gul lök eller rödlök
1 msk smör (till stekning)
1 syrligt äpple
50 g rimmat sidfläsk
50 g smör
500 g grisblod
3 1/2 dl lättöl mjölk eller buljong
3 1/2 dl grovmalt rågmjöl
2 msk sirap
1/2 krm malen nejlika
1 krm malen kryddpeppar
1 tsk finstött mejram
1/2 msk salt
1 krm peppar

Till servering

rårörda lingon
stekta äppelklyftor

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Nvm, försökte ctrl+f lättöl men det stod öl...

    Joakim

  • Det står inte i receptet vad man ska ha lättöl/mjölk/buljong till.

    Joakim

    Hej Joakim! I steg 4 ska ölen i. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Potatisbröd
    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Coeur de filét Provencale
    Betyg 4.5 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Omelettsufflé
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Wok
    Betyg 4.1 av 5.136 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Avokado på flera sätt
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad