Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Blodkorv med baconpotatis samt lingon- och äppelchutney

Blodkorv med baconpotatis samt lingon- och äppelchutney är ett läckert sätt servera blodpudding på. Som namnet avslöjar är basen blodpudding, potatis, bacon, äpple och lingon. Men du, chutneyn innehåller lite chili. Chili och blodpudding. Spännande.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Baconpotatis: Koka potatisbitarna mjuka i lättsaltat vatten. Låt bitarna rinna av i durkslag.
  2. Hetta upp en kastrull och fräs strimlat bacon och hackad gul lök. Vänd ner matfett och potatisbitar. Pudra över maizenamjöl. Smaka av med salt och peppar. Fördela potatisblandningen på ett smörgåspapper och forma till en korv. Håll varm.
  3. Chutney: Hetta upp socker till chutneyn i en kastrull. Slå i äppeljuice och ättikssprit. Vänd i lingon och tärnat äpple. Smaka av med finhackad gul lök, chilistrimlor, salt och peppar.
  4. Stek blodpuddingen i matfett och smaka av med salt och peppar. Servera med varm baconpotatis samt lingon- och äppelchutney.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g blodpudding (600 g motsvarar 8 skivor)
  • smör eller margarin (till stekning)
Baconpotatis
  • 12 potatisar (medelstora, skalade, i bitar)
  • 140 g bacon (i strimlor)
  • 1 gul lök (finhackad)
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1 tsk maizenamjöl
  • salt och peppar
Lingon- och äppelchutney
  • 2 tsk socker
  • 1 dl äppeljuice
  • 2 tsk ättiksyra
  • 2 dl lingon (rårörda)
  • 1 äpple (urkärnat och tärnat)
  • 1 gul lök (finhackad)
  • 1/2 chilifrukt (finstrimlad)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan