Blixtkaka med bär

93
9
Blixtkaka med bär

Överraska dina gäster med denna otroligt goda blixtkaka som du enkelt kan variera smaken på med olika bär, frukter eller kanske nötter. Avnjut din ljumma kaka med till exempel fluffig grädde eller vispad crème fraiche med lime och socker.

Blixtkaka med bär

Ingredienser

1 långpanna
200 g smör eller margarin
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
5 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten

Smaksättning

500 g jordgubbar eller rabarber i småbitar

Gör så här

Tips

Sötsyrliga smakalternativ
Ca 500 g plommon, nektarin eller äpplen i bitar, hallon, blåbär eller vinbär. Strö på pärlsocker, solrosfrön, pinjenötter och/eller mandel

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

93

Kommentarer

Emelie

2021-06-27

Ännu godare när den har stått en- två dagar.

Helena

2018-09-10

Fantastiskt bra och lättlagad kaka som går att variera i all oändlighet med olika bär, äpplen eller rabarber.

Henrik

2017-11-08

Ständig favorit på kafferep hemma. God, räcker länge och kan prova med olika frukter!