Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Blandade färska bönor med cottage cheese och glaserat fläsk

Gör en god och fräsch röra där du blandar färska bönor med vitlök och cottage cheese. Rätten blir perfekt när du tillsätter det salta fläsket i röran, som blir lätt att ta med på utflykten i sommar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Knipsa av bönorna i bägge ändar. Förväll dem i några sekunder och skölj sedan i iskallt vatten.
  2. Lägg bönorna i en skål. Tillsätt cottage cheese, olja, vitlök, salt och peppar. Vänd runt och smaka av. Strö över persilja och lök.
  3. Fläsk: Skär det rökta fläsket i stora tärningar och lägg det i en stekpanna. Fräs på några min så att det blir gyllene. Häll bort fettet.
  4. Tillsätt vinäger. Låt koka tills vinägern får en sirapsliknande konsistens och sätter sig på fläsket som en glaze.
  5. Lägg ned fläsket hos bönorna och vänd om.
  6. Servera salladen i en skål med bröd och öl till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 kg blandade färska bönor
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl avrunnen cottage cheese eller annan färskost
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 schalottenlök skuren i ringar
  • bladpersilja
Fläsk
  • 400 g rökt fläsk
  • 2 1/2 dl balsamicovinäger
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer