Blåmusslor med äppelcider och chorizo

Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Blåmusslor med äppelcider och chorizo

Blåmusslor är både gott och enkelt att tillaga. Laga en mustig musselgryta med smak av syrlig äppelcider och den kryddstarka korven chorizo. En perfekt rätt till såväl vardags som till helgen eller bjudningen.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Blåmusslor med äppelcider och chorizo

Ingredienser

4 portioner
1 kg blåmusslor
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1/2 fänkål (à ca 300 g)
1 chorizo (stark)
1 msk olivolja
5 dl torr äppelcider
2 dl vispgrädde
2 msk hackad persilja
salt

Till servering

bröd

Gör så här

00:05:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Väldigt väldigt gott! Lite snålt med 1kg för 4port, men serverade med surdegsbröd samt potatis i ugn med panko och parmesan.

    Ellinor

Testa liknande recept

  • Paella med kyckling och skaldjur
    Betyg 4.3 av 5.219 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ägghalvor med medelhavsfyllningar
    Betyg 3.9 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tray baked chorizo med paprika
    Betyg 4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pintxos "coca de chorizo"
    Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chorizo med ljummen potatissallad
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad