Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Blåkokt regnbåge från Tyskland

Härligt enkel och förvånansvärt smakrik fiskrätt. Regnbågen får fina smaker av salt, vinäger, lök och lagerblad. Tillbehören bestämmer du själv, men fisken smakar underbart med gräddfil, potatis och sockerärter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj fisken invändigt. Koka upp vattnet i en låg gryta. Skala och skiva löken. Lägg löken i grytan och tillsätt vinäger, salt och lagerblad.
  2. Lägg fisken i grytan och sjud på svag värme under lock ca 10 min. Ta upp och lägg fisken på ett serveringsfat.
  3. Garnera med dillkvistar och citronklyftor. Servera fisken med kokt potatis, sockerärter och gräddfil smaksatt med fransk senap och hackade örter tex gräslök, dill och persilja.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 Portionsregnbågar (à ca 250 g)
  • 1 l vatten
  • 1 gul lök
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk salt
  • 2 lagerblad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer