Blåbärsscones med cream-cheese
5Världens godaste

Brunch, frukost eller en härlig afternoon-tea hemma? Baka dessa underbara scones nästa gång det är dags för helgmys med vänner eller familj. De torkade blåbären kan bytas ut mot andra torkade bär eller frukt. Prova torkade äppelskivor och tillsätt lite kanel i smeten.

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stVäldigt goda och saftiga scones!! Jag bytte ut vatten och creme cheese till 2 dl Smetana. Jag tillsatte även både kardemumma och kanel samt bytte ut blåbären till frystorkade hallon. Mycket uppskattade scones!
Therése
Kan man baka scones dagen innan de ska serveras eller blir de torra då?
Yvonne
Hej Yvonne. Ja, det är ju ett litet problem med scones att dom blir torra och tråkiga dagen efter. Så bäst är att baka dom samma dag. Hoppas dom smakar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Supergoda! Ska också testa lite mindre socker och se om de fortfarande är lika goda. Kanonrecept!
Lise-lott
Hej! Ska det vara 1 msk bakpulver? Är inte det ovanligt mycket? Mvh Anita
Anita
Hej Anita! Ja, det kan låta som att det är mycket men det är helt rätt med 1 msk bakpulver. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Det bästa scones receptet jag har provat. Nästa gång kommer jag att ta liter mindre socker bara, annars jättegoda!
Agnieszka
Supergoda scones! Vi böt ut blåbären mot torkade svarta vinbär. De bröt av fint i syra.
Irina