Blåbärspannacotta

Betyg 4.3 av 5.56 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Blåbärspannacotta

Enkelt recept på pannacotta med blåbär, vispgrädde och yoghurt. Går snabbt att laga till och hälla upp i glas, men sen ska de kylas ordentligt om det ska bli riktigt gott - så du får ha lite framförhållning. Det är det värt, vad går väl upp mot en kall och söt pannacotta efter maten!

Blåbärspannacotta

Ingredienser

6 portioner
2 1/2 gelatinblad
2 dl blåbär
2 dl vispgrädde
3 msk strösocker
2 dl matyoghurt

Till servering

färska blåbär
mynta

Gör så här

00:05:00
03:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Behöver man inte sila sen man mixat?

    Siv susanne

  • Hej, jag undrar om jag kan använda 0%ig yoghurt till blåbärspannacottan

    Jeanette

    Hej Jeanette! Ja, det kan du men om det är en lös yoghurt och inte lika fast om matyoghurt så bör du öka upp ett halvt gelatinblad. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Kan jag göra den dagen före den ska serveras?

    Britt

    Hej Britt! Det går jättebra att förbereda både en och två dagar i förväg. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Blåbärscheesecake i långpanna
    Betyg 4.3 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Earl Grey och blåbärs-cheesecake
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blåbärscheesecake med mynta
    Betyg 4.6 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blåbärscheesecake
    Betyg 4.3 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad