Blåbärsmuffins med mindre socker

Goda och lättbakade blåbärsmuffins som går lika bra att göra på färska som frysta blåbär. Eftersom att blåbär är ganska söta behövs inte så mycket socker. Underbara till fikat eller barnkalaset.

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per muffins.
Energi756 KJ / 181 kCal
Fett8 g
Salt0.44 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g
Kommentarer
6 stAnvände rapsolja istället för margarin; funkade fint och blev gott!
Melanie carina
Vi tillsatte 1 krm vaniljpulver för att få en sötare smak. Jättegoda!
Maria
Kan man byta graham mot typ mixad havregryn?
Celine
Riktigt goda. När man är van vid muffins med mycket socker, så känns det som om det saknas något, men jag tycker de var väldigt bra balanserade i smaken. Jag fick ut fler än 12 st, men tror inte mina muffinsformar är extra små, snarare svensk standardstorlek.
Therese
Vi bytte blåbär mot småhackade jordgubbar. Eftersom vi inte hade flytande matfett tog vi 50 gr smält smöroch en halv dl olja istället. Det blev en aning mer smet än vad jag vågade hälla i de relativt stora muffinsformarna. Resultatet blev ljuvliga sommarmuffins som känns en aning nyttigare med det lite grövre inslaget från grahamsmjölet.
Johanna
Dem blev goda. Tyvärr så hade jag inget grahamsmjöl hemma så jag tog polentamjöl i stället. Jag bytte också ut vetemjölet mot det nya mjölet som kungsörnen har kommit ut med, vetemjöl med rotfrukter.
Agneta