Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Renéer

Denna utsökta efterrätt består av en härlig smördegsbotten och en fyllning av blåbär och hela skapelsen avslutas med ett ljuvligt marängtäcke. Det tar cirka 45 minuter att tillaga dessa bakelser vid namn Renéer.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mördeg: Hacka samman alla ingredienser till mördegen. Klä 12 folieformar med den (för 12 st).
  3. Fyllning: Lägg kvarg och blåbär i formarna.
  4. Marängtäcke: Vispa äggvitorna och tillsätt socker och vanillinsocker. Lägg ett täcke av detta överst i alla formar. Grädda bakelserna i ugnen i ca 15 minuter, tills de fått vacker färg.

Ingredienser

Portioner: 12 st
Mördeg
  • 50 g bordsmargarin
  • 2 msk socker
  • 1 1/2 vetemjöl
  • 1 äggula
Fyllning
  • 1 dl kvarg
  • 2 dl blåbär
Marängtäcke
  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan