Blåbärscheesecake

9
3
Blåbärscheesecake

En enkel blåbärscheesecake som räcker till många. Klassisk botten av digestivekex och ljuvlig smak av kardemumma toppas med en underbar blåbärssmet. Skär upp i lagom stora bitar och garnera med färska blåbär.

Skriv ut
Blåbärscheesecake

Ingredienser

24 bitar
600 g
digestivekex
1 1/2 msk
stötta kardemummakärnor
300 g
smör
6
gelatinblad
6 dl
smetana
500 g
kvarg med vaniljsmak
3 dl
strösocker
1/2 tsk
salt
250 g
frysta, tinade blåbär

Till garnering

färska blåbär

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, smetana och kvarg.

Recept och bild i samarbete med Arla.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Therese

2020-02-08

Det borde gå att byta ut gelatinbladen mot gelesocker?

Redaktionen ICAse

2020-02-18

Hej Therese! Gelésocker innehåller socker varför det inte går rakt av byta ut gelatinbladen mot gelésocker utan att ändra mängden socker. Vi har inte provbakat receptet med gelésocker men om du gör det så följ anvisningarna i gelésockerpaketet och anpassa till sockermängden i receptet. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Nina

2019-04-22

Kan man göra innan och frysa?

Redaktionen ICAse

2019-04-24

Hej Nina! Inget som vi provat men skulle rekommendera dig att tina i kylen innan du ska servera detta. Lycka till! Hälsningar Michelle

Sofie

2019-02-02

Kan man ersätta smetana med vispgrädde?

Redaktionen ICAse

2019-03-20

Hej Sofie! Vi skulle inte rekommendera att man ersätter med grädde. Möjligt att man riskerar att få en lös pannacotta-aktig konsistens och det är man ju inte ute efter här. Färskost är således ett mycket bättre alternativ. Och eftersom färskosten har en något fastare konsistens än smetana skulle vi även rekommendera att ta 1-2 gelatinblad färre i smeten. Hälsningar Michelle

Testa liknande recept