Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Blåbärscheesecake

En enkel blåbärscheesecake som räcker till många. Klassisk botten av digestivekex och ljuvlig smak av kardemumma toppas med en underbar blåbärssmet. Skär upp i lagom stora bitar och garnera med färska blåbär.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa kexen med kardemumma till fina smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut dem i en form, ca 30x40 cm (för 24 bitar).
  2. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. 
  3. Vispa ihop smetana med kvarg, socker och salt i en bunke. 
  4. Värm bären i en kastrull mixa dem släta. Låt koka upp. Ta från värmen och rör ner gelatinbladen.
  5. Vispa ner blåbärspurén i kvargblandningen. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. 
  6. Ställ kallt att stelna i minst 5 tim. 
  7. Skär i rutor och garnera med blåbär.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, smetana och kvarg.

Recept och bild i samarbete med Arla.

Ingredienser

Portioner: 24 bitar
  • 600 g digestivekex
  • 1 1/2 msk stötta kardemummakärnor
  • 300 g smör
  • 6 gelatinblad
  • 6 dl smetana
  • 500 g kvarg med vaniljsmak
  • 3 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 250 g frysta, tinade blåbär
Till garnering
  • färska blåbär
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?