Blåbärsbullar

Betyg 4.1 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Blåbärsbullar

Blåbärsbullar är perfekt när du vill baka med blåbär. De här goda blåbärsbullarna med mandelmassa och kardemumma gör du på vetedeg och fyller med antingen frysta eller färska blåbär. Bullarna blir precis så där mjuka och saftiga som de ska vara. Världens godaste med en kopp kaffe eller ett glas saft!

Blåbärsbullar

Ingredienser

ca 25 st

Deg

25 g färsk jäst för söta degar
75 g smör
2 1/2 dl mjölk
1 tsk kardemummakärnor
1/2 dl strösocker
1 krm salt
ca 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar ca 360 g)

Fyllning

150 g mandelmassa
75 g smör
ca 2 1/2 dl frysta eller färska blåbär
2 tsk potatismjöl
bullformar

Pensling

ägg
strösocker

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • 250° för högt. Kladdigt jobb att forma bullarna, för mkt blåbär.

    Monika

    Hej Monika! Vi har nu bakat upp dem igen. Jag håller med om att det var lite mycket blåbär, blev svårt att rulla ihop dem. Det är nu ändrat. Tiden och ugns temperaturen stämde dock för oss. de gick 12 minuter och var då fint gyllene. Kan det var så att du körde på varmluft? Har förtydligat i receptet att det är över/undervärme som används. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Det måste väl vara fel gradtal? 250 blev svarta på ett par minuter 😩

    Carina

    Hej Carina! Nej så tråkigt att bullarna blev brända. Alla ugnar är ju olika, du verkar ha en riktigt varm en eller hade du möjligen varmluften på? Våra recept är provlagade med "vanlig" över- och undervärme. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Goda och inte alls särskilt söta. Blåbären står för mycket av smaken. Jag gjorde några utan mandelmassa av allergiskäl. Lade då till lite färskrivet citronskal i fyllningen, vilket funkade bra. Skulle även rekommendera att man i detta fallet har i extra socker för att blåbärens syrlighet inte ska ta över för mycket. Slutligen ett tips: om ni använder frysta bär, se till at de är helt tinade innan de läggs på degen, annars kan den frysa till lite och jäser inte lika fint. :)

    Alice

  • Goda, inte speciellt söta bullar.

    Viktoria ann-ch

  • Jättegoda och lite annorlunda bullar!

    Linnea

  • Något tips på hur man gör dom här lite hippa?

    Adam

    Hej Adam! Testa att toppa bullarna med något som du tycker om, t ex mandelflagor, hackade nötter, pärlsocker eller något roligt strössel. Lycka till! Hälsningar, Terese

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Blåbärscheesecake i långpanna
    Betyg 4.3 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Julens saftigaste lussebulle
    Betyg 3.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelsnäcka
    Betyg 5 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Pepparkaksbulle
    Betyg 3.7 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rimbobullar
    Betyg 4.7 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelpaj med mandelsmul
    Betyg 3.6 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad