Grundrecept saft

Koka din egen saft! Det här receptet ger kalasgod saft och passar till all sorts bär. Ett utmärkt sätt att ta till vara sommarens bärskörd. Blanda gärna flera sorters bär som hallon, vinbär och jordgubbar till din alldeles egna hemkokta blandsaft.

Kommentarer
12 stAlldeles för söt. Räcker med 4 dl socker per liter
Elisabeth
Ska testa göra en dag men hur mycket saft blir det och kan man halvera ingredienserna? Mvh Mattias
Mattias
Hej Mattias! Receptet blir ca 2 liter saft och det går utmärkt att halvera receptet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Aldrig gjort saft, så vet inte vad ”Skumma väl” innebär.
Björn
Hej Björn! Bra fråga! Det betyder att man tar bort skummet som bildas på ytan när man kokar saften. Det tar man bort för att det kan finnas smuts i det. Om man skummar väl, alltså noga, så blir hållbarheten på saften eller sylten längre. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Är detta ett recept för koncentrerad saft?
Janni
Hej Janni! Jag det är koncentrerad saft som sedan blandas när den ska drickas. Vänliga hälsningar Harriet
ICA-köket
Varför natriumbensoat?
Marielle
Hej Marielle! Natriumbensoat är ett konserveringsmedel som hindrar att saften ska jäsa. Om du fryser in saften så behöver du inte ha i natriumbensoat. Hälsningar Elina
ICA-köket
Kan man koka saft på frusna vinbär?
Ann-britt
Finns det något man kan göra med det som är kvar i silduken?
Susanne
Hej tycker det är väldigt otydligt recept ska det vara 6 dl socker till 3 liter bär eller till 1 liter saft
Anette
Hej Anette! I detta recept har vi valt att inte mäta upp saften från bären och addera socker efter mängd saft. Utan vi blandar saften av bären med 6 dl socker och 1 l vatten. Hoppas det blir tydligare och att du gillar saften. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Vad händer om jag la i natriumbensoat tillsammans med fläderblommorna, citronsyra, socker och vatten
Britten
Hej Britten! Det är inget vi har testat så vi kan tyvärr inte säga vad som händer. Generellt och kort sammanfattat gäller att natriumbensoat förhindrar saft/sylt från att mögla medan citronsyra hindrar fruktbaserade produkter från att missfärgas. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Superenkelt och gott! Testat att göra med frysta bär och då är enda nackdelen att det tar längre tid för vattnet att koka upp :)
Cecilia