Björnbärsmarmelad med lakrits, marmeladen med det lilla extra kan man säga. Björnbär och syltsocker som smaksätts med turkisk peppar blir en fantastisk marmelad som höjer ett och annat ögonbryn. Passar utmärkt till ost.
Kontrollera marmeladens konsistens; ställ in en tallrik i frysen när du börjar koka marmeladen. Ta ut och lägg lite marmelad på tallriken och sätt in i kylen tills marmeladen är kall. Dra med en sked genom marmeladen. Är den för lös, koka längre, är den för fast, koka upp och späd med lite vatten.
Mycket god till ost.
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
15 st
Kommentarer
Väldigt enkelt och mycket gott! Tack för ett bra recept! Hade ej turkisk peppar utan tog lakritspulver ( kanonkrut) från lakritsfabriken, ca 1,5 teskedar. Ska prova med turkiska körsbär för det kan nog bli detsamma.
Anita
2025-06-19
Bytte ut lakrits mot vaniljstång. Görgött
Inger
2024-08-06
Har gjort denna med vanilj idag, blev oxo fantastisk god ;)
Kommentarer
Väldigt enkelt och mycket gott! Tack för ett bra recept! Hade ej turkisk peppar utan tog lakritspulver ( kanonkrut) från lakritsfabriken, ca 1,5 teskedar. Ska prova med turkiska körsbär för det kan nog bli detsamma.
Anita
2025-06-19Bytte ut lakrits mot vaniljstång. Görgött
Inger
2024-08-06Har gjort denna med vanilj idag, blev oxo fantastisk god ;)
Fredrik
2023-09-20