Bitterballen – Kroketter med högrev

Betyg 4.4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Bitterballen – Kroketter med högrev

Bitterballen är en slags köttkrokett från Nederländerna där smeten görs på tjock redning, buljong och finhackat kött av högrev. Kroketterna kräver sin tid i köket men är väl värd väntan. Äts tillsammans med senap som snacks eller mellanmål.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Bitterballen – Kroketter med högrev

Ingredienser

10 st
300 g högrev
2 msk konc kalvfond
3 msk smör
1/2 dl vetemjöl
1 dl hackad persilja
1 krm riven muskotnöt
salt
peppar

Panering

1 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
1 - 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
ca 1 l olja (till fritering)

Till servering

senap

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Egenmald hamburgerfärs
    Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ragu bolognese
    Betyg 4.4 av 5.69 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mustig gulasch på högrev och potatis
    Betyg 4.7 av 5.701 personer har röstat
    Receptet har 186 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Boeuf bourguignon med potatismos
    Betyg 4.8 av 5.663 personer har röstat
    Receptet har 113 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad