Bitterballen – Kroketter med högrev

Betyg 4.4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Bitterballen – Kroketter med högrev

Bitterballen är en slags köttkrokett från Nederländerna där smeten görs på tjock redning, buljong och finhackat kött av högrev. Kroketterna kräver sin tid i köket men är väl värd väntan. Äts tillsammans med senap som snacks eller mellanmål.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Bitterballen – Kroketter med högrev

Ingredienser

10 st
300 g högrev
2 msk konc kalvfond
3 msk smör
1/2 dl vetemjöl
1 dl hackad persilja
1 krm riven muskotnöt
salt
peppar

Panering

1 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
1 - 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
ca 1 l olja (till fritering)

Till servering

senap

Gör så här

01:00:00
00:01:00
00:01:00
03:00:00
01:00:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

Egenmald hamburgerfärs
Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Supermör högrev
Betyg 3.1 av 5.51 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Långgrillad högrev
Betyg 3 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Högrev i elden
Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör
Betyg 3.5 av 5.111 personer har röstat
Receptet har 32 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör
Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad