Biskvier i långpanna

Betyg 4.1 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Biskvier i långpanna

Baka biskvierna i långpanna, det är smidigt, sparar tid och blir precis lika gott som vanliga biskvier. Det som är lite pilligt och tidsödande när vanliga biskvier bakas blir så mycket enklare när du gör allt på en plåt. Förbered bara i god tid, då biskvikakan behöver lite tid i kylskåpet innan du kan servera många härliga chokladbiskvier till dina gäster.

Biskvier i långpanna

Ingredienser

ca 30 bitar

Botten

600 g mandelmassa
3 äggvitor

Fyllning

200 g mörk choklad (70%)
500 g rumstempererat smör
5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
6 äggulor

Garnering

300 g mörk bakchoklad eller chokladknappar

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Tog hälften så mycket florsocker och la till lite salt för att det blev så sött annars, använde min silikonbakmatta över bottnen och kavlade ut den, det fastnade bara på enstaka ställen, annars är jag mycket nöjd. Gjorde även en swirl med mörk och vit choklad då det inte fanns stora nog paket med mörk choklad i butiken. Mums! Tack för receptet! 😋😍

    Melvin

  • Jag gjorde först enligt receptet men tyckte den blev alldeles för söt och för mycket kräm i förhållande till botten. Så nästa gång tog jag 300g smör och 2dl florsocker, mycket bättre.

    Ann

  • Gjorde i två springformar. Tryckte ut mandelmassmeten med händerna som jag hade fuktade. Enkelt o gott. Gjorde citron smörkräm då det är en favorit.

    Emma

  • Hur brer ni ut mandelmassan i långpannan på bästa sätt? Det bara klibbar och följer med slickepotten när man brer. Jag höll på i 20 min och sen fick maken slutföra bredandet. Han höll på i ytterligare 10 min innan pannan var täckt.

    Carin

  • Förlåt läste nu! Det står med!

    Petra

  • Svårt att veta hur mkt choklad det ska vara i krämen och hur mycket som garnering. Är det 50/50? Står bara 300 g och när man läser receptet är det med på två ställen.

    Petra

  • Kan man använda varmluftsugn och baka två plåtar samtidigt? Hälsningar Marie

    Marie

  • Skar först sedan dom stått i frysen,nästan frysta. Mvh Anneli

    Anneli

  • Hej! Hur länge håller sig biskvierna i kylskåp? Går de att frysa, och i så fall hur länge? Mvh Mona

    Mona

    Hej Mona! Biskvierna håller sig bra i kylen i minst 2-3 dagar. Det bästa sättet alltid att avgöra hållbarheten är att titta, lukta och smaka. 😊 Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Mycket lättare än vanliga biskvier, men lite besvärligt att skära. Viktigt att skölja kniven i hett vatten och torka av innan du skär EN gång. Upprepa mellan varje snitt, annars blir det väldigt kladdigt. Men gott!

    Rose-marie

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1503 KJ / 360 kCal
Fett24 g
Salt0.2 g
Kolhydrater31 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Glassbiskvier
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Bananbiskvier med chiafrön
    Betyg 3.7 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Trillingnöt
    Betyg 4.5 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladbräcksrenar
    Betyg 3.4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citronbiskvier
    Betyg 3.1 av 5.217 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad