Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Avancerad

Biskopsberga kräftor

Biskopsberga kräftor är ett klassiskt recept på att koka nyfångade kräftor och är så klart perfekt på kräftskivan. Koka kräftorna levande i vatten med salt, socker och dill och låt de svalna och servera på ett fat garnerat med dill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 8 portioner.

  1. Borsta och rengör kräftorna. Koka upp vatten, salt, sockerbitar och 30 dillkronor i en stor gryta. Låt koka ca 10 min. Lägg i kräftorna i 4 omgångar, ca 15 i taget, och låt koka upp mellan varje gång. Koka kräftorna 6-8 min.
  2. Ta bort dillen och lyft upp kräftorna. Sila spadet i en stor bunke eller hink och lägg ev kräftorna i spadet. Lägg på 15 nya dillkronor. Låt kräftorna svalna snabbt, helst i vattenbad, och förvara dem kallt till servering.
  3. Lägg upp dem på ett runt serveringsfat med klorna utåt. Garnera med dill.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 60 levande, medelstora kräftor (60 st motsvarar ca 2 1/2 kg)
  • 5 l vatten
  • 1 1/2 dl grovt salt
  • 20 sockerbitar
  • 30 dillkronor (till första kokningen)
  • 15 dillkronor
Garnering
  • dill
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer