Biskopsberga kräftor

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
1
Biskopsberga kräftor

Biskopsberga kräftor är ett klassiskt recept på att koka nyfångade kräftor och är så klart perfekt på kräftskivan. Koka kräftorna levande i vatten med salt, socker och dill och låt de svalna och servera på ett fat garnerat med dill.

Biskopsberga kräftor

Ingredienser

8 portioner
60   levande, medelstora kräftor (60 st motsvarar ca 2 1/2 kg)
5 l  vatten
1 1/2 dl  grovt salt
20   sockerbitar
30   dillkronor (till första kokningen)
15   dillkronor

Garnering

dill

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 8 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentar

Tyckte bara att det lätt som väldigt lite kräftor till så många personer. vi brukar äta 1 kg var.

Karin

2005-08-25

Testa liknande recept

Koka kräftor
Betyg 3.7 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koka krabba, havskräftor eller hummer
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cajun-kryddade "svenska" kräftor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ost- och kräftrulle med dill och gurka
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Runes heta kräftor
Betyg 4.6 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkor i kräftlag
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga