Biryani

Doften av kanel, koriander och spiskummin sätter tonen i den här smakrika biryanin. Med basmatiris, lök, vitlök och en fyllig kryddblandning får rätten djup och värme. Servera riset med kryddigt marinerad kyckling - en perfekt rätt till både fest och vardag!

Ingredienser
4 portioner
Marinerad kyckling
1 vitlöksklyfta
1/2 msk riven ingefära
1 dl matyoghurt (10%)
1 tsk spiskummin
2 krm svartpeppar
1 tsk malen koriander
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
600 g kycklinglårfilé
Ris
3 dl basmatiris
2 gula lökar
1 msk riven ingefära
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
2 kanelstänger
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk malen kardemumma
2 stjärnanis
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
vatten enligt förpackningen på riset
1 kycklingbuljongtärning
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 citron (saften)
1 röd peppar (chili)
Till stekning av kycklingen
1 röd paprika
1 msk olja
Till servering
1 kruka koriander
färsk mynta , myntayoghurt eller turkisk yoghurt
russin
rostade sötmandlar
Gör så här
01:00:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2547 KJ / 608 kCal
Fett23 g
Salt5.6 g
Kolhydrater62 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer