Birgittas squashkaka

Birgittas squashkaka är en annorlunda kaka som passar för dig som inte gillar alltför söta efterrätter. Kakan har en härlig konsistens och passar utmärkt till kaffet.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
12 stBytte ut vetemjölet till glutenfritt mjöl. Jättegott recept!
Maria
Bytte ut vetemjölet mot glutenfrimix och det funkade finemang. Jättegod kaka!
Lena
Grovriver Squashen. Använder alltid 1,5 litersform. Precis lagom. Blir perfekt. Jätte-god! Jag har gjort väldigt mång kakor genom åren. Odlar Squash hemma.
Åsa
Helt okej men behöver två liters form.
Maria
Vilken god och saftig kaka! Det framgår inte av receptet om squashen ska fin- eller grovrivas men det kanske kvittar?! Jag finrev. Hade inte alla ingredienser hemma i tillräcklig mängd. Blandade därför olika mjölsorter, tog bara 1,5 dl socker, 150 g smör och 1 dl russin. Det blev jättebra och jag kommer nog att göra på samma sätt nästa gång!
Cina
Bytte ut till glutenfri mjölmix finax basmjöl ( laktosfria) och mjölkfritt margarin. Tog större form och skar i rutor. Så god!
Anneli
Alla som jag har bjudit på kakan har gillat den och vill ha receptet. Tips; gul squash, 2 liter form och viktigt håll koll på gräddningstiden. I min ugn var kakan klar på 50 min.
Ann-marie
Tips, ta större form å mindre tid i ugnen
Birgitta
Kaka som jag kommer göra igen, saftig god smak och dryg, mums.
Berit
För mycket smet i en 1,5 liters form fick öka gräddnings tiden med 15 min
Britt