Biffwok med bambuskott

Betyg 4.6 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Biffwok med bambuskott

Biffwok med marinerat kött, bambuskott och bönsås bjuder på djupa umamismaker. Rätten får extra karaktär av fermenterade bönor, men även en färdig black bean-sås kan användas eller uteslutas om så önskas.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2025

En tallrik med biffwok och bambuskott med ätpinnar vid sidan av.

Ingredienser

4 portioner

Marinad

2 msk shaoxingvin eller torr sherry
2 1/2 msk japansk soja
2 tsk kinesisk soja
1 msk ostronsås
2 msk majsstärkelse eller potatismjöl

Marinerat kött

400 g nötkött , ryggbiff , lövbiff , flankstek eller högrev (se tips)
1/2 sats marinad (från ovan)
1/2 tsk bikarbonat
1 msk sesamolja
1/2 tsk malen svartpeppar

Woksås

1/2 sats marinad (från ovan)
1 1/2 dl vatten
2 tsk strösocker
1 1/2 tsk kycklingpulver eller kycklingfond

Ris

4 port jasminris

Wok

5 msk fermenterade svarta bönor (se tips på alternativ)
2 förp bambuskott (à 227 g)
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
5 dl olja (till fritering)

Gör så här

00:30:00
00:05:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Tänkte testa receptet men hittar inte black bean sauce i sortimentet. Borde inte ingredienser i era recept gå att få tag på i en välsorterad/större Ica butik?

    Eva-marie

  • Hur mycket black beansås ska man ta ???

    Angelika

    Hej Angelika! Kör på 5 msk. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Gjorde på strimlad flankstek, inga bönor el black bean sås. Använde vitt matlagningsvin istället för sherry. Det blev jättegott! Vi åt risnudlar till istället för jasminris.😘 Smakade precis som på en kina restaurang😋 Rekommenderas

    Sara

  • Använde lövbiff och black beansås. Otroligt gott, även barnen var imponerade.

    Kristin

  • Gjorde på lövbiff. Blev precis som på restaurang. Stekte även sojafärs på sidan om och hällde på såsen till dom små i familjen som har svårt att tugga kött. Blev uppskattat av alla i familjen.

    Elin

  • Ett tips till marinaden är att ta lika mycket majsstärkelse som bikarbonat, detta gäller speciellt vid tuffare köttstycken så som flankstek, majsstärkelsen hjälper vätskan i köttet att stanna kvar vid tillagning så det inte torkar ut, tänk bara på att inte ta för mycket för då kan köttet lätt bli för "fuktigt"

    Andreas

  • Supergott! Friterade inte köttet utan stekte men blev bra ändå. Hade spetskålen med ostronsås till.

    Sophia

  • När vi ätit sa min dotter att det var godare än det hon åt på Kinarestaurangen nån dag innan!

    Jan

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan fermenterade bönor.
Energi2479 KJ / 592 kCal
Fett23 g
Salt2.4 g
Kolhydrater62 g
Protein30 g

Testa liknande recept

  • Biffwok med bambuskott i ostronsås
    Betyg 4 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Wokad falukorv
    Betyg 1.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskbullewok sweet chili
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pelle Janzon-krustader
    Betyg 4.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Biff- och nudelwok
    Betyg 3.6 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kinesisk kycklingwok
    Betyg 3.3 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad