Biffwok med bambuskott

Biffwok med marinerat kött, bambuskott och bönsås bjuder på djupa umamismaker. Rätten får extra karaktär av fermenterade bönor, men även en färdig black bean-sås kan användas eller uteslutas om så önskas.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2025

Ingredienser
4 portioner
Marinad
2 msk shaoxingvin eller torr sherry
2 1/2 msk japansk soja
2 tsk kinesisk soja
1 msk ostronsås
2 msk majsstärkelse eller potatismjöl
Marinerat kött
400 g nötkött , ryggbiff , lövbiff , flankstek eller högrev (se tips)
1/2 sats marinad (från ovan)
1/2 tsk bikarbonat
1 msk sesamolja
1/2 tsk malen svartpeppar
Woksås
1/2 sats marinad (från ovan)
1 1/2 dl vatten
2 tsk strösocker
1 1/2 tsk kycklingpulver eller kycklingfond
Ris
4 port jasminris
Wok
5 msk fermenterade svarta bönor (se tips på alternativ)
2 förp bambuskott (à 227 g)
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
5 dl olja (till fritering)
Gör så här
00:30:00
00:05:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan fermenterade bönor.
Energi2479 KJ / 592 kCal
Fett23 g
Salt2.4 g
Kolhydrater62 g
Protein30 g
Kommentarer