Biffwok med bambuskott

Biffwok med marinerat kött, bambuskott och bönsås bjuder på djupa umamismaker. Rätten får extra karaktär av fermenterade bönor, men även en färdig black bean-sås kan användas eller uteslutas om så önskas.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2025

Ingredienser
4 portioner
Marinad
2 msk shaoxingvin eller torr sherry
2 1/2 msk japansk soja
2 tsk kinesisk soja
1 msk ostronsås
2 msk majsstärkelse eller potatismjöl
Marinerat kött
400 g nötkött , ryggbiff , lövbiff , flankstek eller högrev (se tips)
1/2 sats marinad (från ovan)
1/2 tsk bikarbonat
1 msk sesamolja
1/2 tsk malen svartpeppar
Woksås
1/2 sats marinad (från ovan)
1 1/2 dl vatten
2 tsk strösocker
1 1/2 tsk kycklingpulver eller kycklingfond
Ris
4 port jasminris
Wok
5 msk fermenterade svarta bönor (se tips på alternativ)
2 förp bambuskott (à 227 g)
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
5 dl olja (till fritering)
Gör så här
00:30:00
00:05:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan fermenterade bönor.
Energi2479 KJ / 592 kCal
Fett23 g
Salt2.4 g
Kolhydrater62 g
Protein30 g
Kommentarer
8 stTänkte testa receptet men hittar inte black bean sauce i sortimentet. Borde inte ingredienser i era recept gå att få tag på i en välsorterad/större Ica butik?
Eva-marie
Hur mycket black beansås ska man ta ???
Angelika
Hej Angelika! Kör på 5 msk. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Gjorde på strimlad flankstek, inga bönor el black bean sås. Använde vitt matlagningsvin istället för sherry. Det blev jättegott! Vi åt risnudlar till istället för jasminris.😘 Smakade precis som på en kina restaurang😋 Rekommenderas
Sara
Använde lövbiff och black beansås. Otroligt gott, även barnen var imponerade.
Kristin
Gjorde på lövbiff. Blev precis som på restaurang. Stekte även sojafärs på sidan om och hällde på såsen till dom små i familjen som har svårt att tugga kött. Blev uppskattat av alla i familjen.
Elin
Ett tips till marinaden är att ta lika mycket majsstärkelse som bikarbonat, detta gäller speciellt vid tuffare köttstycken så som flankstek, majsstärkelsen hjälper vätskan i köttet att stanna kvar vid tillagning så det inte torkar ut, tänk bara på att inte ta för mycket för då kan köttet lätt bli för "fuktigt"
Andreas
Supergott! Friterade inte köttet utan stekte men blev bra ändå. Hade spetskålen med ostronsås till.
Sophia
När vi ätit sa min dotter att det var godare än det hon åt på Kinarestaurangen nån dag innan!
Jan