Biff Rydberg med senapskräm

Husmanskost i dess lyxigaste form, en klassisk Biff Rydberg där det möra köttet och potatistärningarna smörsteks och serveras med hackad, aromatisk persilja. Toppa med den senapsdoftande krämen och en solgul äggula. Strö över nymald svartpeppar och avnjut gärna maten med en kall öl.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2020

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 ask färsk persilja (à 20 g)
800 g fryst tärnad potatis
2 msk smör
2 msk olja
salt
peppar
ca 500 g strimlad ryggbiff
Senapskräm
1 dl crème fraiche
1 msk senap
4 äggulor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2486 KJ / 595 kCal
Fett32 g
Salt2.14 g
Kolhydrater39 g
Protein35 g
Kommentarer
Biff Rydberg är en favorit som jag ätit på många restauranger. Följ receptet noggrant även om det är få ingredienser. Snåla inte med billig ryggbiff. Originalet är med oxfilé så lyxa gärna till den.
Mats
2025-02-02Synd att bilden är på en pytt i panna (som iof också kan vara gott)
Ulf
2024-06-06köttet och potatisen ska ligga separat, löken ska stekas tillsammans med köttet som ska vara medium
Per
2022-03-30