Biff Rydberg med senapskräm

21
7
Biff Rydberg med senapskräm

Husmanskost i dess lyxigaste form, en klassisk Biff Rydberg där det möra köttet och potatistärningarna smörsteks och serveras med hackad, aromatisk persilja. Toppa med den senapsdoftande krämen och en solgul äggula. Strö över nymald svartpeppar och avnjut gärna maten med en kall öl.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2020

Biff Rydberg med senapskräm

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
1 ask färsk persilja (à 20 g)
800 g fryst tärnad potatis
2 msk smör
2 msk olja
salt
peppar
ca 500 g strimlad ryggbiff

Senapskräm

1 dl crème fraiche
1 msk senap
4 äggulor

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matfett och crème fraichen mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Äggvitorna håller några dagar i kylskåp. Gör gärna maräng av dem!

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Per

2022-03-30

köttet och potatisen ska ligga separat, löken ska stekas tillsammans med köttet som ska vara medium

Per

2022-03-30

köttet och potatisen ska ligga för sig, annars blir det ju pytt i panna

Anders

2021-01-22

Klassikern som är sååå god.

Näringsvärde per portion

Energi 2486 KJ / 595 kCal
Fett 32 g
Salt 2.14 g
Kolhydrater 39 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden