Senapsgriljerad ryggbiff med rödbetor och pepparrot | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Senapsgriljerad ryggbiff med rödbetor och pepparrot

En måltid som både är snabblagad och mättande finner du i denna senapsgriljerade ryggbiff med rödbetor och pepparrot. Blanda ihop din fräscha, ljuvliga rödbetssallad före du gratinerar de stekta, saftiga biffarna med senapsröra. Supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grill 225°C.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda löken med senap och äggula.
  3. Skala rödbetorna och riv dem fint. Kärna ur äpplet och riv det grovt.  Blanda rödbetorna, äpplet, pepparroten, oljan och ättikan. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Stek biffarna i matfettet, ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lägg biffarna i en ugnssäker form och bred på senapsblandningen.  Sätt formen högt upp i ugnen ca 3 minuter eller tills senapen fått färg.
  5. Servera biffarna med rödbetssallad och rostade rotfrukter med färsk bladspenat.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 dl svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 5 medelstora färska rödbetor
  • 1 rött äpple
  • 3 msk färskriven pepparrot
  • 2 msk olja
  • 2 tsk ättiksprit
  • 4 ryggbiffar
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
Till servering
  • rostade rotfrukter
  • färsk bladspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1553 kJ / 371 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden