Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Biff Rydberg

Avnjut en riktig klassiker när det är dags att tillaga en ljuvlig Biff Rydberg som i detta recept får sällskap av en rotfruktspytt och en himmelsk senapskräm. Knepet för att få till den rätta smaken på krämen är att använda den franska dijonsenapen som blandats med vispad grädde. Använd gärna kocktipset!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rotfruktspytt: Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala och skär potatisen i tärningar. Lägg dem och pytten på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Senapskräm: Vispa grädde och hacka persilja. Blanda det med senap. Smaka av med salt och peppar.
  4. Biff: Stek köttet hastigt i smör i en stekpanna på högsta värme tills det är brynt på utsidan och rosa inuti. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera pytten med köttet och senapskrämen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg (undvik tipset).
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Tips

Servera gärna pytten med äggulor.

Ingredienser

Portioner: 4
Rotfruktspytt
  • 2 bakpotatisar
  • 1 förp vegetarisk pytt (à 500 g)
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Senapskräm
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1 msk dijonsenap (gärna grovkornig)
Biff
  • ca 500 g strimlad ryggbiff
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1811 kJ / 433 kCal