Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Biff på strimmelbädd

Biff på strimmelbädd är en läcker och livfull rätt där du steker utskuren biff i 4 olika sorters peppar och serverar på en strimmelbädd av morot och salladslök. Till det gör du en krämig avokadoröra och bakad potatis. En utsökt och festligt middag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ett par snitt i kanterna på biffarna. Klappa in de olika pepparsorterna i köttet och låt ligga i rumstemperatur ca 15 min.
  2. Strimmelbädd: Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Skölj och strimla salladslöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Fräs grönsakerna i oljan i en traktörpanna. Strö över saltet och häll över buljongen. Låt puttra ca 5 min under lock.
  3. Salta biffarna och stek dem i matfettet i en stekpanna ca 2 min per sida. Lägg biffarna på strimmelbädden.
  4. Topping: Skala, kärna ur och mosa avokadon med limesaft, salt och peppar med en gaffel eller med mixerstav. Klicka avokadoröran på köttet.
  5. Servera köttet direkt ur pannan med bakad potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 utskurna biffar (à 125 g)
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1 krm citronpeppar
  • 1 krm krossad rosépeppar
  • 1 krm grönpeppar
  • 1 tsk medelhavssalt
  • 2 msk smör eller margarin
Strimmelbädd
  • 2 morötter
  • 1 knippa salladslök
  • 1 msk olja
  • 1 dl köttbuljong (fond eller tärning + vatten)
Topping
  • 1 avokado
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • bakad potatis
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer