Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Biffmacka med avokado och salsasallad

Mättande, lättlagat och fräscht recept på en biffmacka med avokado och salsasallad. Lantbrödet får i receptet en härlig skiva av utskuren biff och en smakrik sås av salsa, ruccolasallat och sweet chilisås över sig.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och pressa vitlöken. Pensla brödskivan lätt med olivolja och gnid in den med vitlök. Strö lite salt över brödskivan. Rosta på ett ugnsgaller i 5-6 minuter, tills brödet blivit vackert gyllenbrunt.
  3. Salta, peppra och stek köttskivan i olja i en het stekpanna, 2-3 minuter på varje sida.
  4. Blanda ihop olivolja, limejuice, socker, salsa och tabasco i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet och skär i skivor. Grovriv salladsbladen. Blanda i detta i dressingen.
  6. Lägg upp toasten på tallrik. Skiva köttet tvärs över och lägg på toasten. Fördela salladen över. Ringla lite sweet chili över anrättningen.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 skivor utskuren biff (à ca 150 g)
  • 1 skiva lantbröd
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja (+ extra till pensling)
  • 1 tsk limejuice (färskpressad eller konc från flaska)
  • 1 krm socker
  • 1 msk mild salsa
  • 2 droppar tabasco
  • 1 mogen avokado
  • ruccolasallat eller någon annan form av spröd sallad
  • sweet chilisås
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?