Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Biff à la Lindström med dijonyoghurt

Klassiker i ny tappning. Smaksätt färsen med rödbetor och kapris. Blanda yoghurt med dijonsenap och honung till sås. Biff à la Lindström med en god dijonyoghurt serveras med ugnsbakade rotfrukter eller kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ströbrödet i en bunke och häll på mjölken. Låt svälla några minuter.
  2. Skala och finhacka löken. Rör ner färs, lök, rödbetor och kapris i bunken med ströbröd och mjölk.
  3. Tillsätt senap, ägg, salt och peppar och rör färsen smidig.
  4. Forma små biffar och stek i smör, 3-4 minuter på varje sida på medelhög värme tills biffarna är genomstekta.
  5. Dijonyoughurt: Blanda matyoghurt, dijonsenap och honung. Smaka av med salt och ev peppar.
  6. Strö grovhackad färsk persilja över biffarna och servera med rotfrukter och dijonyoghurt.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk, laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd specialströbröd utan gluten eller byt till havregryn (rent havre) alternativt en kokt mosad potatis.
Gör mjölkfri: använd ströbröd utan mjölk och byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör äggfri: uteslut ägget. Gör mjölkfri:

Tips

Skär 1 kg potatis och rotfrukter i klyftor och rosta i ugn (225°C i 40 minuter) med 2 msk olja, 1 pressad vitlöksklyfta, pressad juice och finrivet skal av 1/2 citron.

Lägg med citronhalvor i ugnen när du rostar rotfrukterna. De blir krämiga och härligt söta i smaken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g nötfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 1 dl finhackade inlagda rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör att steka i
  • 1 knippe färsk persilja
Dijonyoughurt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 msk honung
  • ev salt
  • ev peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2020 kJ / 480 kCal
Fett: 20 g
Läs mer om näringsvärden