Biff à la Lindström med dijonyoghurt

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
5
Biff à la Lindström med dijonyoghurt

Klassiker i ny tappning. Smaksätt färsen med rödbetor och kapris. Blanda yoghurt med dijonsenap och honung till sås. Biff à la Lindström med en god dijonyoghurt serveras med ugnsbakade rotfrukter eller kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Biff à la Lindström med dijonyoghurt

Ingredienser

4 portioner
3 msk  ströbröd
1 dl  mjölk
1   gul lök
500 g  nötfärs
1 dl  finhackade inlagda rödbetor
2 msk  kapris
1   ägg
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1 msk  smör att steka i
1   knippe färsk persilja

Dijonyoughurt

2 dl  matyoghurt
1 msk  dijonsenap
1/2 msk  honung
salt
peppar

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk, laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd specialströbröd utan gluten eller byt till havregryn (rent havre) alternativt en kokt mosad potatis.
Gör mjölkfri: använd ströbröd utan mjölk och byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör äggfri: uteslut ägget. Gör mjölkfri:

Gör så här

Tips

Skär 1 kg potatis och rotfrukter i klyftor och rosta i ugn (225°C i 40 minuter) med 2 msk olja, 1 pressad vitlöksklyfta, pressad juice och finrivet skal av 1/2 citron.

Lägg med citronhalvor i ugnen när du rostar rotfrukterna. De blir krämiga och härligt söta i smaken.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Blev lite förvirrad då det stod att man skulle blanda senap i färsen, senap står under raden för ingredienser till såsen. Annars supergott!!!

Heléna

2020-09-12

Hej Heléna! Ursäkta sent svar. Det ska inte vara senap i färsen, det var tryckfelsnissen som hade varit i farten. Vi ber om ursäkt för det! Receptet är nu uppdaterat. Kul att höra att du gillade biffarna i alla fall! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-09-22

Det här var supergott och inte alls svårt att göra. Men hur mycket dijonsenap ska det vara?

Camilla

2010-05-27

Det här var supergott och inte alls svårt att göra. Men hur mycket dijonsenap ska det vara?

Camilla

2010-05-27

Näringsvärde per portion

Energi2020 KJ / 480 kCal
Fett20 g

Testa liknande recept

Parisare med stekt ägg
Betyg 3 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannbiff med spenatyoghurt
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetor med brynt smör, pepparrot och kapris
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kaprisfisk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad råbiff med spenatyoghurt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetsmix
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga