Biddes kebab

Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
1
Biddes kebab

Denna hemmagjorda kebab är enkel att laga och i färsblandningen göms smaker av honung tillsammans med garam masala. Kebaben formas till avlånga köttbullar och steks i panna på medelvärme tills de fått fin färg.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1997

Biddes kebab

Ingredienser

8 portioner
1 kg  nötfärs alt bland- eller lammfärs
4 dl  mild naturell yoghurt
4 msk  riven gul lök
1 dl  ströbröd
2 msk  honung chutney eller indisk pickles
ev 3 krm  garam masala
salt
malen vitpeppar
smör till stekning

Gör så här

Tips

Kebaberna passar t ex med:
Ugnsstekta potatisklyftor och vitlökssmör.
Pasta och tomatsås med grädde i.
Som bitar i en gryta eller soppa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Otroligt gott! Mycket smak utan att vara starkt. Barnen åt i massor.

Hans

2003-05-14

Testa liknande recept

Kebab med yoghurtsås
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling i yoghurtmarinad
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Paprikafräs i pita med vitlöksyoghurt
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Indiska kycklingspett
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelrårakor med muskotfräst spenat
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtkryddade färspinnar
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga