Biddes kebab

Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
1
Biddes kebab

Denna hemmagjorda kebab är enkel att laga och i färsblandningen göms smaker av honung tillsammans med garam masala. Kebaben formas till avlånga köttbullar och steks i panna på medelvärme tills de fått fin färg.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1997

Biddes kebab

Ingredienser

8 portioner
1 kg  nötfärs alt bland- eller lammfärs
4 dl  mild naturell yoghurt
4 msk  riven gul lök
1 dl  ströbröd
2 msk  honung chutney eller indisk pickles
ev 3 krm  garam masala
salt
malen vitpeppar
smör till stekning

Gör så här

Tips

Kebaberna passar t ex med:
Ugnsstekta potatisklyftor och vitlökssmör.
Pasta och tomatsås med grädde i.
Som bitar i en gryta eller soppa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Otroligt gott! Mycket smak utan att vara starkt. Barnen åt i massor.

Hans

2003-05-14

Testa liknande recept

Mandelrårakor med muskotfräst spenat
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebab med yoghurtsås
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling i yoghurtmarinad
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Persiskt ris
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingcurry
Betyg 4.2 av 5.
93 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paprikafräs i pita med vitlöksyoghurt
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga