Biddes kebab
![Biddes kebab](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Denna hemmagjorda kebab är enkel att laga och i färsblandningen göms smaker av honung tillsammans med garam masala. Kebaben formas till avlånga köttbullar och steks i panna på medelvärme tills de fått fin färg.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1997
![Biddes kebab](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
8 portioner
1 kg nötfärs alt bland- eller lammfärs
4 dl mild naturell yoghurt
4 msk riven gul lök
1 dl ströbröd
2 msk honung chutney eller indisk pickles
ev 3 krm garam masala
salt
malen vitpeppar
smör till stekning
Gör så här
Tips
Kebaberna passar t ex med:
Ugnsstekta potatisklyftor och vitlökssmör.
Pasta och tomatsås med grädde i.
Som bitar i en gryta eller soppa.
Pasta och tomatsås med grädde i.
Som bitar i en gryta eller soppa.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Otroligt gott! Mycket smak utan att vara starkt. Barnen åt i massor.
Hans
2003-05-14