Biddes kebab | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Biddes kebab

Denna hemmagjorda kebab är enkel att laga och i färsblandningen göms smaker av honung tillsammans med garam masala. Kebaben formas till avlånga köttbullar och steks i panna på medelvärme tills de fått fin färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda yoghurt, lök, ströbröd och kryddor i en stor skål. Rör ner köttfärsen och arbeta den slät och smidig. Smaka av genom att steka en liten bit av färsen i panna.
  2. Forma färsen till avlånga stora köttbullar/kebaber. Stek dem runt om i smör på medelvärme. Servera eller låt svalna.

Tips

Kebaberna passar t ex med:
Ugnsstekta potatisklyftor och vitlökssmör.
Pasta och tomatsås med grädde i.
Som bitar i en gryta eller soppa.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg nötfärs alt bland- eller lammfärs
  • 4 dl mild naturell yoghurt
  • 4 msk riven gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk honung chutney eller indisk pickles
  • ev 3 krm garam masala
  • salt
  • malen vitpeppar
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan